叙福樓集團繼續派花紅獎金!CEO黃傑龍:合資格長工將獲派500元「加油金」

叙福樓集團繼續派花紅獎金!CEO黃傑龍:合資格長工將獲派500元「加油金」

叙福樓集團主席兼行政總裁黃傑龍今日在其個人社交專頁宣布,今年集團將繼續向員工派發花紅獎金,並指會向合資格長工派發500元「加油金」,而絕大部份員工亦會繼續加人工。

撰文:Smart ED編輯部  | 圖片:新傳媒資料室

叙福樓CEO:繼續派花紅獎金!加派550元「加油金」

在反修例社會事件持續下,飲食業生意影響首當其衝,不過仍有良心老闆會與員工共渡時艱,繼續會派花紅獎金!叙福樓集團CEO黃傑龍今日(1月21日)下午在其個人facebook專頁發帖表示,「公司與同事,喺呢啲非常時期,始終要共渡時艱,都係好現實。」

但他強調:「共渡時艱係雙向嘅,唔一定係減人工減福利」所以今年公司花紅獎金都會繼續派,總額仲比去年高。

他續指,為特別感謝同事,為大家加油,今年除了繼續有公司利是及老闆利是之外,不論工作表現不論店舖賺錢蝕錢不論崗位高低,只要是合資格長工(即已過試用期的員工)都可以得到每人500元的「加油金」。他表示,「錢唔多但算係一種加油打氣,希望各位同事收到我哋呢份心意,希望大家唔好嫌棄。」