日日朝8晚8已經夠慘 點解仲要受氣

日日朝8晚8已經夠慘 點解仲要受氣

小妹
😅:話說小妹日日都sell唔到客🙌🏻,不過呢位HXXC同事冷靜啲,唔好比個客知道原來服務分7分係唔合格…

文:90後銀行小妹甩轆記

**轉載自[HXXC]分享**

其實呢,各位尊貴既客戶,當你話自己等得耐個陣,唔該你地有冇諗過,其實我地係一個SALES,要跑數!已經冇生意,SELL唔到你嘢都算,仲要比你搞呢搞路搞咗我個幾鐘,又話呢樣唔識個樣唔識,到最尾比個服務分7分我!

 

大佬,我地銀行好高要求,冇8.4分我地都係唔合格!!!我放工仲要跑數留到8點,幫你個陣仲要串串貢。

 

各位尊貴既客戶, 其實我地返8點,放又放8點,個D咩WORK LIFE BALANCE,HXXC 其實得個講字嫁咋!你同我講你等個5分鐘叫耐?其實有好多嘢自己可以去學,可以上網做,可以電話做,可以節省你地寶貴既時間。(小妹:嗱,呢啲咪係銀行職員嘅存在價值!)

 

最後唔該唔好以為有個戶口就叫尊貴既客戶,有D小錢放響到就叫大客, 其實我地每個員工都有一個戶口……